• Biblioteket startar tre nya efterfrågade tidskrifter 2021
Bild av tidskrifter som ligger uppslagna.

Biblioteket startar tre nya efterfrågade tidskrifter 2021

Afrika och Ryssland: nya tidskrifter

African Journal of Terrorism and Insurgency Research

En mångvetenskaplig vetenskaplig e-tidskrift med inriktning mot Afrika. Här är tidskriftens egna presentation.

“African Journal of Terrorism and Insurgency Research is an international, double-blind, peer-reviewed and interdisciplinary periodical dedicated to theoretical and empirical research on all aspects of terrorism, insurgency and counter-insurgency strategies. The journal aims to create space for intellectual exchanges and welcomes quality theoretical, empirical and policy-oriented articles, especially those written from African perspectives or whose themes will be of relevance to African scholarship.”

Tidskriften är endast tillgänglig för studenter och anställda vid försvarshögskolan.

» Länk till e-tidskriften

Två nya tryckta ryska militära tidskrifter.

Tidskrifterna är på ryska. De finns på tidskriftshyllan i biblioteket.

Armeĭskiĭ sbornik : ezhemesyachnȳĭ zhurnal.

Sedan 1994 ger ryska generalstaben ut denna tidskrift som tar upp olika aspekter som militär organisation, utveckling av vapen med mera. Det finns även en militärhistorisk bilaga

Voennaya mysl (Military thought)

Militär tidskrift som ges ut av Ryska Försvarsdepartementet.

“A unique source of information on the development of Russian military theory. Offers articles on Russian military reform, tactics and strategy of modern combat, and counterterrorist and security operations.”

» Military thought: a Russian journal of military theory and strategy finns även i en engelsk version online.

Kontakt: alb@fhs.se

Publicerad 2021-02-15 Uppdaterad 2021-02-16