Välkommen till oss!

Är du antagen till studier höstterminen 2019? Här är allt du behöver göra nu.

1. Tacka ja till din plats

Om du har blivit antagen till ett program eller en kurs i urval 1 behöver du tacka ja till platsen under "mina sidor" på antagning.se.

2. Registrera dig

Som ny student behöver du registrera dig. Registrering är obligatoriskt och krävs för att du ska behålla din plats. Det är viktigt att du anger en mejladress vid registrering i Ladok för att du ska kunna få ett studentkonto (FHS-konto).

Registreringen är öppen 19—24 augusti 2019.

Så här gör du för att registrera dig:

1. Gå till www.student.ladok.se och klicka på "Välj lärosäte för inloggning".

2. Om du inte har ett aktivt studentkonto på Försvarshögskolan sedan tidigare, välj "www.universityadmissions.se". (Om du redan har ett aktivt FHS-konto, välj Swedish Defence University och använd FHS-kontot för att logga in. Gå sedan direkt till punkt 5).

3. Klicka på "Proceed to login".

4. Skriv in ditt personnummer och lösenord (samma som du använder på antagning.se).

5. Välj Försvarshögskolan i listan med lärosäten.

6. I listan under "Aktuell utbildning" och "Kommande" ser du kurser och program du är antagen till. Klicka på "Registrera" och bekräfta genom att klicka på "Registrera mig". När kursen eller programmet hamnar i listan under "Aktuella" är registreringen klar.

3. Ditt studentkonto (FHS-konto)

När du registrerat dig skapas automatiskt ett studentkonto (FHS-konto) som du använder för att logga in på bland annat studentmejl och lärplattform.

Användarnamn kommer på mejl

Du får ditt personliga användarnamn skickat till den mejladress som du angett vid registreringen i Ladok. Det kan ta upp till ett dygn efter registrering innan mejlet kommer. Om du inte får mejlet, kontrollera att det inte hamnat i skräpposten.

Välj personligt lösenord

Innan du kan använda kontot måste du välja ett personligt lösenord. Så här gör du:

1. Läs ansvarsförbindelsen för användning av it-resurser på Försvarshögskolan. Klicka sedan på länken längst ner i ansvarsförbindelsen för att ändra lösenord. Gå till ansvarsförsbindelsen.

2. När du klickat på länken, skriv in det användarnamn du fått på mejl.

3. Logga in med mobilt bank-id och följ anvisningarna.

Om du saknar mobilt bank-id

Om du inte har mobilt bank-id kan du istället aktivera ditt FHS-konto hos Helpdesk på Försvarshögskolan. Kom ihåg att ta med giltig legitimation.

4. Boka in introduktionsdagen

Den 2 september välkomnar vi alla nya studenter till vår introduktionsdag. Under dagen får du ta del av information och aktiviteter som vi hoppas ska ge dig en bra start på studierna.

Läs mer om introduktionsdagen och se programmet

5. Se kursplan, schema och litteraturlista

Vi rekommenderar att du läser igenom kursplan, litteraturlista och schema innan du börjar. På så vis är du förberedd på studiestarten och kan köpa din kurslitteratur i god tid.

Välj din kurs eller ditt program i listan nedan.

Ny som student?

Pluggtips, studiesociala aktiviteter och balans i livet. Som ny student är det mycket att hålla reda på. Hedvig pluggar på kandidatprogrammet i statsvetenskap och ger här sina bästa tips till dig som är ny.

Har du fler frågor?

Här nedanför kan du hitta mer information som kan vara bra att känna till som ny student. Hittar du inte det du söker? Då är du välkommen att höra av dig till antagning@fhs.se

Studievägledning
Har du frågor om Försvarshögskolans utbildningar eller om studentlivet i allmänhet? Välkommen att kontakta våra studie- och yrkesvägledare.
Anstånd med studiestart
Om du inte kan börja dina studier vid ordinarie tillfälle kan du ansöka om anstånd med studiestart.
Studera med funktionsnedsättning
Alla ska kunna studera på så lika villkor som möjligt. Om du har en funktionsnedsättning kan du ansöka om stöd under studierna.
Hitta studentbostad
Det är bra att vara ute i god tid om du behöver hitta studentboende i Stockholm. Här är några tips på vägen.
Försvarshögskolans studentkår
Försvarshögskolans studentkår representerar dig och dina intressen i frågor som rör din utbildning.
Ditt högskolebibliotek
Välkommen till Anna Lindh-biblioteket. Här har vi samlat information som kan vara bra för dig att veta inför terminsstarten.
Akademiska begrepp
Under studietiden på högskolan kan du stöta på många ord och begrepp som kan vara främmande. Här hittar du de flesta och vad de betyder.