Välkommen till oss!

Här hittar du som ny student allt du behöver göra inför studiestarten steg för steg.

1. Tacka ja till din plats

Om du har blivit antagen till ett program eller en kurs i urval 1 behöver du tacka ja till platsen under "mina sidor" på antagning.se.

2. Kom och registrera dig

Som ny student behöver du registrera dig på din kurs eller ditt program. Detta är obligatoriskt och krävs för att du ska behålla din plats.

Du registrerar dig på plats på Försvarshögskolan på Drottning Kristinas väg 37. Registreringen är öppen för drop-in följande datum:

21 augusti kl. 12.00-17.00
22 augusti kl. 9.00-14.00

Ta med dig giltig legitimation till registreringen!

Hitta till Försvarshögskolan (karta)

Om du inte kan komma

Om du inte kan komma till registreringen kan du registrera dig via ombud. Då låter du någon annan som är på plats registrera dig.

Personen som ska vara ditt ombud måste ha med sig en fullmakt från dig, samt egen giltig legitimation.

Exempel på hur du formulerar en fullmakt:

Jag, "namn + personnummer", ger fullmakt åt, "namn + personnummer på den person som ska registrera dig", att registrera mig på "kursens namn".

Du måste skriva under fullmakten.

3. Kom på introduktionsdagen

Den 3 september är det introduktionsdag för nyantagna studenter.

Under dagen får du passerkort, studentmejl, tillgång till lärplattform och allt annat du behöver för att komma igång. Du kan också delta i aktiviteter som arrangeras av Försvarshögskolans studentkår.

Läs mer om introduktionsdagen och se programmet.

4. Se kursplan, schema och litteraturlista

Vi rekommenderar att du läser igenom kursplan, litteraturlista och schema innan du börjar. På så vis är du förberedd på studiestarten och kan köpa din kurslitteratur i god tid.

Du hittar informationen för din kurs eller ditt program i listan nedan.

Asymmetriska hot och terrorism

KursplanPDF

Folkrätt i kris och konflikt - grundkurs

KursplanPDF

Folkrätt i militära operationer - påbyggnadskurs

Krigsvetenskap - grundkurs

KursplanPDF

Ledarskap under påfrestande förhållanden - grundkurs

KursplanPDF

Ledarskap under påfrestande förhållanden - påbyggnadskurs

Ledningsvetenskap - grundkurs

KurslitteraturPDF OBS uppdaterad 2018-08-15

Militärhistoria - kandidatprogram

Militärhistoria - påbyggnadskurs

Politik och krig - masterprogram

Statsvetenskap - kandidatprogram

Statsvetenskap - påbyggnadskurs

Underrättelseanalys

Anstånd med studiestart
Om du inte kan börja dina studier vid ordinarie tillfälle kan du ansöka om anstånd med studiestart.
Tillgodoräknande
Om du redan har godkända studier som motsvarar delar av din nuvarande utbildning har du möjlighet att tillgodoräkna dig de tidigare studierna.
Studera med funktionsnedsättning
Alla ska kunna studera på så lika villkor som möjligt. Om du har en funktionsnedsättning kan du ansöka om stöd under studierna.
Hitta studentbostad
Det är bra att vara ute i god tid om du behöver hitta studentboende i Stockholm. Här är några tips på vägen.
Försvarshögskolans studentkår
Försvarshögskolans studentkår representerar dig och dina intressen i frågor som rör din utbildning.
Ditt högskolebibliotek
Välkommen till Anna Lindh-biblioteket. Här har vi samlat information som kan vara bra för dig att veta inför terminsstarten.