Plugga på Försvarshögskolan

Välkommen med din ansökan till höstens kurser och program senast den 16 april.

På Försvarshögskolan möts det nationella och det internationella. Här studerar du som siktar på en karriär inom krishantering och samhällets säkerhet.

Nedan kan du läsa om vårt utbildningsutbud och hur du ansöker.

Välkommen till oss i höst!

Det här kan du studera
Läs mer om Försvarshögskolans ämnesområden och hitta din utbildning.
Puff bild
Varför sökte du till Försvarshögskolan?
Möt några studenter som berättar varför de valde att plugga på Försvarshögskolan.
Vart leder studierna?
Vad händer efter studier på Försvarshögskolan? Träffa några före detta studenter som berättar om sin karriär.
Är jag behörig?
Behörighetskraven ser till att du som börjar en utbildning har rätt förkunskaper.
Hur ansöker jag?
Du ansöker till Försvarshögskolans kurser och program via webbanmälan på antagning.se.
Puff bild
Vad händer efter ansökan?
När ansökningsperioden stänger börjar antagningsprocessen. Här kan du läsa vad som händer under tiden.
Hitta studentbostad
Det kan krävas lite extra för att hitta studentboende i Stockholm. Här hittar du några tips på vägen.
Studievägledning
Har du frågor om Försvarshögskolan eller om studentlivet? Välkommen att kontakta våra studie- och yrkesvägledare.
Studera utomlands
Vill du förbättra dina språkkunskaper, bygga ett internationellt kontaktnät och få minnen för livet?

Försvarshögskolans utbildningskatalog

Beställ utbildningskatalogen 2018/2019 här.

Hade du nytta av den här informationen?

Tack för din feedback!

Något gick fel, försök igen senare.