Sökhandledning för studenter

Vill du lära dig mer om hur du söker information och vad det finns för söktjänster inom ditt ämnesområde?

Anna Lindh-biblioteket erbjuder individuell sökhandledning för dig som är militär eller civil student på Försvarshögskolan och skriver uppsats eller liknande. Under handledningen fokuserar vi på ditt självständiga lärande så att du efteråt kan arbeta vidare på egen hand. Nedan följer några exempel på vad du kan få hjälp med:

• Var söker jag efter tidigare forskning till uppsatsen?
  • Vad är en vetenskaplig artikel?
  • Hur avgränsar jag mitt ämne och hur hittar jag bra sökord?
  • Hur får jag fler relevanta sökträffar i databaser?
  • Referenshantering i Mendeley

Välkommen att boka din handledning med oss. Handledningen bokas senast 24 timmar innan och ges via Zoom eller på plats i biblioteket. När du bokat en tid får du ett bekräftelsemejl. Vi kontaktar dig om vem som är din handledare och kommer överens om plats. Kontakta oss via alb@fhs.se för att boka din handledning eller chatten om du undrar över något.