Handledning i informationssökning

Vill du lära dig mer om hur du söker information och vad det finns för söktjänster inom ditt ämnesområde?

Anna Lindh-biblioteket erbjuder individuell sökhandledning för dig som är militär eller civil student på Försvarshögskolan. Under handledningen fokuserar vi på ditt självständiga lärande så att du efteråt kan arbeta vidare på egen hand. Nedan följer några exempel på vad du kan få hjälp med:

• Var söker jag efter tidigare forskning till min uppsats eller skrivuppgift?
  • Vad är en vetenskaplig artikel?
  • Hur avgränsar jag mitt ämne och hur hittar jag bra sökord?
  • Hur får jag fler relevanta sökträffar i databaser?
  • Referenshantering i Mendeley

Välkommen att boka handledning med oss fredagar 12-15 eller efter överenskommelse. Du bokar handledningen antingen via ett kortfattat mejl om vad du vill ha hjälp med eller besöker oss i infopunkten. Bokningen görs senast 24 timmar innan och handledningen ges via Zoom eller på plats i biblioteket. När du bokat en tid får du ett bekräftelsemejl. Vi kontaktar dig om vem som är din handledare och kommer överens om plats. Kontakta oss via alb@fhs.se för bokning av handledning eller chatten om du undrar över något.