Sök

Sök

Plugga utomlands

Vill du förbättra dina språkkunskaper, bygga ett internationellt kontaktnät och få minnen för livet?

Under din tid som student kan du spendera delar av din utbildning utomlands. Försvarshögskolan har partneruniversitet i ett flertal länder och det finns olika former av utbyten att välja på.

Olika slags utbyten

Försvarshögskolan har flera olika utbytesavtal som gör det möjligt för dig att studera, praktisera eller bedriva mindre forskningsprojekt utomlands.

Utbyten inom EU (Erasmus+)

Via Erasmus+ kan du få stipendium för att studera eller praktisera i länder inom EU. Både civila studenter och studenter på Officersprogrammet kan söka utbytesstudier via Erasmus+.

För tillfället har Försvarshögskolan avtal som gör det möjligt för dig att studera på följande lärosäten:

Försvarshögskolans partnerlärosäten för officersstudenter:

Utbyten utanför EU

Försvarshögskolan har för närvarande följande partnerlärosäten utanför EU.

  • Macquarie University, Australien (platserna är tillgängliga för fyra masterstudenter per år. Utlysning sker i november och i samband med det tillkännages ansökningsprocessen.)

Nordefco

Officerare som studerar på Högre officersprogrammet kan studera utomlands inom ramen för Nordic Defence Cooperation (Nordefco).

Puff bild
Utlandsstudier
Spendera en del av din utbildning på något av Försvarshögskolans partnerlärosäten.
Puff bild
Utlandspraktik
Få stipendium för att praktisera inom EU via Erasmus+.
Puff bild
NORDEFCO
Officerare som studerar på högre officersprogrammet kan studera utomlands inom ramen för Nordic Defence Cooperation.

Studenter berättar

Tilde om Erasmusutbyte i Skottland

Tilde Björkman kände sig rastlös och ville uppleva en ny plats. I St. Andrews lockade både det skotska höglandet och själva skolan, som klassas som ett av de tre bästa universiteten i Storbr...

Mattias om Erasmusutbyte i Frankrike

Mattias Levin råder alla som kan att plugga utomlands. Han tipsar om att välja ett universitet med en inriktning som stämmer med dina egna mål, eller ett land och språk man är intresserad av...

Martina om Erasmusutbyte i Italien

Martina njuter av italienska kvällar med skratt, sorl och pizzadoft nerifrån gränden, och rekommenderar precis alla att åka utomlands och prova på att byta sammanhang. Redan nu vet hon hur m...

Dela: