Mina lån - självbetjäning dygnet runt

Genom tjänsten Mina lån kan du själv reservera böcker, låna om och se när det är dags att återlämna dina böcker.

Tillgång till Mina lån

När du skaffar lånekort får du tillgång till tjänsten Mina lån via lånekortsnummer och lösenord. Om du är student använder du istället ditt FHS-konto och lösenord.

Så här gör du för att logga in

Du loggar in till Mina lån på vår webbplats eller i vår söktjänst Primo.

1. Logga in med ditt lånekortsnummer och lösenord. Om du är student använder du ditt FHS-konto och lösenord.
  2. Har du glömt ditt lösenord? Kontakta oss via e-post alb@fhs.se

Reservera böcker

Om boken du vill låna är utlånad kan du reservera den. Det gäller också böcker som är placerade i magsin eller vid biblioteken vid Karlberg eller Försvarsmaktens högkvarter.

Böcker som finns tillgängliga på huvudbiblioteket kan inte reserveras, dem hämtar du själv från hyllan och lånar.

1. Sök upp boken i Primo.
  2. Klicka på Reservera och fyll i det formulär som dyker upp. Du blir kontaktad per e-post när boken finns att hämta. Reserverade böcker hämtas i huvudbibliotekets informationsdisk.

Låna om böcker

• I första hand lånar du om din bok via tjänsten Mina lån. Du kan också vända dig till vår informationstjänst genom att mejla eller ringa.
  • Om det inte går att låna om en bok kan det bero på att:
    • boken är reserverad
    • maxgränsen för omlån är uppnådd eller
    • att dina förseningsavgifter uppgår till 100 kr.

» Kontakta oss om du har frågor