Sök
  • Start
  • Handledarutbildning IL

Handledarutbildning IL

Handledarutbildningen i Indirekt Ledarskap (HIL) vänder sig till dig som vill bli handledare och vill kunna hålla grundkursen i Indirekt Ledarskap.

Under handledarutbildningen fördjupar du dig i teorin bakom Indirekt Ledarskap och lär dig grunden för modellen Indirekt Ledarskap. Vi går igenom alla momenten i kursmaterialet, pratar metodik och du får se det feedback-verktyg IL180 som används på kursen. Praktiska rutiner och administration går vi också igenom.

Som slutprov kommer du efter handledarutbildningen att få ta kontakt med, planera och genomföra en IL-kurs tillsammans med en mentor. Denne erfarne handledare kommer att på bästa sätt stötta dig in i rollen som IL-handledare. Eventuella kostnader i samband med detta slutprov tillkommer och ingår inte i kursavgiften för själva handledarutbildningen.

Kurstillfällen

18-22 oktober 2021

2-6 maj 2022

Anmälan till hösten 2022 öppnar den 11 november under dagen.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill utbilda dig till IL-handledare. Du måste själv ha gått IL grundkurs för att få gå handledarutbildningen.

För utbildning som genomförs under vårterminen 2022 krävs att deltagaren även har gått Försvarshögskolans konceptutbildning Utvecklande Ledarskap (UL) och från höstterminen 2022 gäller att deltagaren ska vara godkänd handledare i Utvecklande Ledarskap.

Anmälan

Gör din anmälan genom att klicka på Anmälan öppen. Om en kurs är fullbokad kan du göra en reservanmälan på anmälningssidan. Några dagar innan kurstillfället får du en kallelse med praktiska information runt din kurs.

Bokningsvillkor

Kursen kan bara beställas och betalas av juridiska personer, inte av enskilda firmor eller fysiska personer. Detta är för att enligt förordningen för uppdragsutbildningar får uppdragsutbildningar endast säljas till juridiska personer.

Utbildningsnivå

Annan

Poäng

Ej poäng

Startperiod

HT-21

Startvecka

Vecka 42

Slutvecka

Vecka 42

Behörighet

Genomförd IL grundkurs. För utbildning som genomförs under vårterminen 2022 krävs att deltagaren även har gått Försvarshögskolans konceptutbildning Utvecklande Ledarskap (UL) och från höstterminen 2022 gäller att deltagaren ska vara godkänd handledare i Utvecklande Ledarskap.

Undervisningsform

Normal

Ort

Stockholm

Undervisningsspråk

Svenska

Kostnad

Kursavgift: 25 000 exkl.moms. Kostnad för eventuellt boende och resor ordnar och bekostar deltagaren själv. Eventuella kostnader för slutprov tillkommer och ingår inte i kursavgiften för själva handledarutbildningen.

Studietakt

Enstaka dagar

Ansvarig institution

Institutionen för säkerhet, strategi och ledarskap

Typ

Uppdrag

Dela:
Publicerad 2018-02-07 Uppdaterad 2021-09-17