Sök
  • Start
  • Militärhistoria – påbyggnadskurs

Militärhistoria – påbyggnadskurs

Du fördjupar dina kunskaper i ett särskilt ämne samtidigt som du vässar dina analytiska färdigheter genom fördjupning i metod och teori samt uppsatsskrivande. Du lär dig inhämta, sammanställa, bearbeta information och att skriva uppsats på ett vetenskapligt sätt.

Påbyggnadskursen lämpar sig för dig med ett militärhistoriskt intresse eller som vill arbeta med analytiska frågor inom säkerhetssektorn. Du får grundläggande analytiska verktyg för att arbeta i olika funktioner med riktning mot bland annat säkerhetssektorn, exempelvis som analytiker, utredare eller handläggare.

Utbildningens innehåll

Påbyggnadskursen i militärhistoria omfattar tre delar, fördjupningar och uppsatsskrivande. I fördjupningarna får du en mängd perspektiv på historievetenskapen och du lär dig att sätta det du har lärt dig i ett större sammanhang. Med fördjupade kunskaper i källkritik blir du bättre på att värdera och bearbeta information. Dessutom lär du dig hur ett vetenskapligt arbete genomförs, struktureras och byggs upp.

I förhållande till fortsättningskursens uppsatsarbete är uppsatsen omkring dubbelt så lång på påbyggnadskursen. Därutöver är kraven på arbetets kvalitet högre. Påbyggnadskursen ställer större krav på självständighet, förmåga att disponera den tid som står till förfogande för forskningsuppgiften samt skicklighet att planera arbetet.

Med militärhistorien som vägvisare

Militärhistoria – ett ämne för den som vill nörda ner sig i gamla krig och kungar? Nej, långt därifrån! Militärhistoria har minst lika mycket att göra med nutiden som med dåtiden. Universite...

Utbildning på Försvarshögskolan

Plugga för en säker framtid

Utbildningsnivå

Grundnivå

Poäng

30

Startperiod

HT-21

Startvecka

Vecka 35

Slutvecka

Vecka 03

Behörighet

Fortsättningskurs i militärhistoria, alternativt i historia, ekonomisk historia, underrättelseanalys, militärteknik, krigsvetenskap eller ledningsvetenskap.

Omfattning

Helfart

Undervisningsform

Normal

Ort

Stockholm

Undervisningsspråk

Svenska

Studietakt

100%

Urval

Akademiska poäng 100%

Ansvarig institution

Militärvetenskapliga institutionen

Typ

Fristående

Kursplan/Litteraturlista
Militärhistoria påbyggnadskursPDF

Dela:
Publicerad 2018-01-23 Uppdaterad 2021-06-30