Sök

Sök

Sökhjälp till Primo

Primo är en söktjänst för samlad sökning i de flesta av bibliotekets informationsresurser. Här finns tryckta böcker, tidskriftsartiklar, e-böcker, studentuppsatser med mera.

Primo är ett bra verktyg att börja din sökning med. En sökning i Primo ger en bra överblick inom ett ämnesområde och du får även förslag på databaser som du kan fördjupa dig i.

Så söker du i Primo

Du kan enkelt göra en sökning i Primo genom att skriva in ett eller flera ord i sökrutan på Anna Lindh-bibliotekets startsida.

I Primo kan du även välja Utökad sökning som ett hjälpmedel om du vill specificera din sökning. Du hittar en länk till den utökade sökningen sökningen till höger om sökrutan när du är inne i Primo. I mobilen klickar du på ikonen till höger om förstoringsglaset.

Avgränsa din sökning

Du kan avgränsa din sökning genom att använda filtren i högermarginalen. Avgränsningar kan göras till exempelvis publikationstyp, publiceringsdatum, ämnesord och språk.

Hur når du material i fulltext.

Alla kan söka i Primo och komma åt artiklar i fulltext på biblioteket. För att få distansåtkomst till litteratur i fulltext behöver du vara student eller anställd på Försvarshögskolan.

Databaser som inte ingår i Primo

Via Primo når du kring 80 % av bibliotekets elektroniska resurser. Exempel på en databas som inte har täckning i Primo är Landguiden.

» Mer om att söka i Primo


Dela: