Sök

Sök
skissbild-start

Fristående kurser vt-24

Anmälan öppen 15 september—16 oktober

Fristående kurser vårterminen 2023

Anmälan öppen 15 september—17 oktober

Välkommen till det lilla lärosätet som utbildar för de stora frågorna – försvar, krishantering och säkerhet.

Studera för en säker framtid

Vi har inte vårintag på våra program men däremot kan du ansöka och läsa fristående kurser. Grundkurserna i ämnena militärhistoria samt statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet är öppna för anmälan.

På vårterminen startar också flera fortsättningskurser och kurser på avancerad nivå för dig som redan har studerat på högskola.

Du hittar hela kursutbudet för vårterminen 2024 i listan längre ner på den här sidan.

Undrar du något?

Har du frågor om våra kurser? Välkommen att höra av dig via frågor och svar-knappen nere till höger, eller kontakta en studievägledare på studievagledning@fhs.se

I vårterminsutbudet

Militärhistoria

Det här är kursen kommer att utveckla din förståelse både för vad som hänt bakåt i tiden och nutiden, vilket är viktigt för dig som vill jobba med försvarsfrågor och säkerhetspolitik.

Statsvetenskap inriktning krishantering och säkerhet

En världsbild som du kanske tar för självklar kastas om när vi diskuterar olika perspektiv på begrepp som demokrati, stat, nation och rättvisa.

Kris, hållbarhet och innovation

Innovationer kan hjälpa oss att hitta nya lösningar, användbara såväl vid krishantering som i vår strävan efter en hållbar utveckling. Hur kan vi agera hållbart i kristider?

Börja studera

Så här ansöker du och behörighetskrav

Här hittar du information om hur du anmäler dig till utbildning på Försvarshögskolan. Behörighetskraven ser till att du som börjar en utbildning har rätt förkunskaper.

Vad händer efter anmälan?

När anmälningsperioden stänger börjar antagningsprocessen. Under tiden fram till kursstart händer flera saker. Antagningsprocessen består av flera moment. Läs din mejl regelbundet för att in...

Frågor om studier

Här hittar du kontaktuppgifter till bland annat studievägledare och antagningsenhet, för att få mer information gällande studier vid Försvarshögskolan.