Sök
  • Start
  • Arabiska för säkerhets- och försvarssektorn

Arabiska för säkerhets- och försvarssektorn

Lär dig arabiska för militära och säkerhetsrelaterade sammanhang. Våra språkkurser vänder sig till dig inom säkerhets- och försvarssektorn. Kursernas innehåll sträcker sig från allmän språkfärdighet, kommunikation, kulturella seder till militärt fackspråk.

Arabiska är ett språk som kan ses få ökad betydelse på olika sätt inom säkerhets- och försvarssektorn. I vår arabiskakurs får du grundkunskaper i språket och kunskaper i kulturella seder vid olika sammanhang.

Under hösten går våra språkutbildningar på distans med lektioner online men även i fysiska lektionssalar. Utbildningen sker från läroplattformen Canvas och grundar sig även i att du själv bestämmer när du har tid att göra vissa uppgifter och förberedelser.

Skulle du missa ett tillfälle finns möjlighet att självständigt arbeta med uppgifterna online och ta igen det som du eventuellt missat.

Undervisningen anpassas efter dina specifika behov och utgår från arbetsrelaterade situationer där muntlig och skriftlig kommunikation på arabiska krävs. Kursen är utformad för ett såväl militärt som civilt sammanhang med anpassat studiematerial som tar upp militära uttryck och professionsrelaterade situationer.

Nivåer

Om du tidigare har studerat språket anger du det i anmälan. Om detta är första gången du studerar språket eller det var länge sedan du använde språket kommer du att göra ett nivåtest online innan kursens start. Information om nivåtestet skickas ut till anmälda deltagare i slutet av augusti.

Kontakta sprak@fhs.se om du har några frågor.

Utbildningsnivå

Grundnivå

Poäng

Ej poäng

Startperiod

Ej beslutad

Startvecka

Vecka 05

Slutvecka

Vecka 70

Omfattning

12 tillfällen under 12 veckor

Undervisningsform

Distans

Kostnad

6 000 kr exkl moms

Studietakt

Enstaka dagar

Ansvarig institution

Militärvetenskapliga institutionen

Typ

Uppdrag

Dela:
Publicerad 2020-09-18 Uppdaterad 2020-12-01