Öppet hus 20 mars 2025
Möt studenter, lärare och studievägledare på ditt framtida lärosäte
Varmt välkommen till Öppet hus på Försvarshögskolan den 20 mars. Här får du träffa både studenter och lärare på våra program. Ställ dina frågor till dem direkt, inspireras och få hjälp av våra studievägledare. Ta med giltig id-handling.
På scenen blir det frågestunder med både nuvarande studenter och alumner som nu är ute i arbetslivet. Eftersom Försvarshögskolan är ett skyddsobjekt kommer du att behöva legitimera dig, ta med giltig id-handling.
Tid: 15.00-18.30
Plats: Försvarshögskolan, Drottning Kristinas väg 37, Stockholm
Få en överblick över våra program på grundnivå
Statsvetenskap inriktning krishantering och säkerhet
Statsvetenskap handlar om politik, makt och demokrati. Vår profil fokuserar på krishantering och säkerhetspolitik.
Militärhistoria - Krig, kultur och samhälle
För att förstå dagens kriser, konflikter och krig krävs ett historiskt perspektiv. Studier i militärhistoria gör dig därför väl insatt i bakgrunden till dagens säkerhetspolitiska karta.
Officersprogrammet
Officersprogrammet är en treårig högskoleutbildning som leder till en officersexamen. Programmet blandar teori med övningar i fält, fysisk träning och chefsträning.
Få en överblick över våra program på avancerad nivå
Innovation, försvar och säkerhet
Masterprogrammet Innovation, försvar och säkerhet ger dig en förståelse för system med förmåga att bidra till – eller påverka – ett samhälles försvar och säkerhet.
Internationell operativ juridik
Magisterprogram för dig som vill fördjupa dig i den särskilda internationella rätt som reglerar väpnade styrkors och andra aktörers handlingar i väpnad konflikt och kriser.
Krig, kultur och samhälle
Masterprogrammet i militärhistoria handlar om relationen mellan krig, kultur och samhälle ur ett internationellt och ett historiskt helhetsperspektiv.
Krig och försvar
Det här masterprogrammet är en, för Sverige, unik tvåårig utbildning i krigsvetenskap som ger dig en avancerad, bred och djup förståelse för frågor som rör krig, säkerhet och försvar.
Ledarskap och ledning för försvar, krishantering och säkerhet
Det här programmet ger dig teoretisk och praktisk kunskap om hur insatser leds vid omfattande kriser och svåra samhällspåfrestningar.
Politik, säkerhet och kris
Politik, säkerhet och kris är ett statsvetenskapligt masterprogram som ger dig en skräddarsydd statsvetenskaplig kompetens inom frågor som rör säkerhetspolitik, kris och krishantering.
Möt våra studenter
Programmet i statsvetenskap stämde överens med mina intressen för politik, makt och demokrati och sedan lockades jag även av inslagen av praktiska moment som scenarioövningar.
— Julia, statsvetenskap
Intervjun med Julia
Överlag har kurserna hållit väldigt hög kvalitet med bra lärare. Jag skulle säga att allt har varit intressant och verkligen i linje med mina intressen. Före grundkursen i militärhistoria läste jag om internationella relationer och beslutsfattande.
— Martin, militärhistoria
Intervjun med Martin
Det lät intressant med en tydlig och unik nisch, att det bara är här du får en inriktning mot krishantering och säkerhet. Och jag gillade de praktiska inslagen och möjligheten att plugga utomlands.
— Ivo, statsvetenskap Intervjun
med Ivo
Det bästa med utbildningen är alla kamrater från olika vapengrenar. Man lär känna dem och man lär sig mer om andra delar av försvaret. Vi har kul ihop och man kommer nära varandra.
— Ella, Officersprogrammet
Intervjun med Ella
Möt våra alumner
Jag har expertis inom historiska händelser, krig och faktiska konflikter i världen. Vi behöver kunna se tillbaka på dåtiden för att förstå framtiden.
— Sara, jobbar på Svenska freds- och skiljedomsföreningen. Har studerat militärhistoria. Läs intervjun med Sara.
Välj utbildning utifrån dina intressen. Det banar väg för ett spännande yrkesliv där du får jobba med det du brinner för.
— Herman, jobbar på MSB, myndigheten för samhällets beredskap. Har studerat statsvetenskap. Läs intervjun med Herman.
Konflikter på marken förs även i cyberrymden. Man attackerar nätverk och gör skada, eller försöker ta sig in för att begå spionage.
— Simon, jobbar på Ericsson. Har studerat statsvetenskap. Läs intervjun med Simon.