Sök

Sök
Drönare i luften.

Innovation, försvar och säkerhet

Skapa smarta lösningar för en säkrare värld

Masterprogrammet Innovation, försvar och säkerhet ger dig en förståelse för system med förmåga att bidra till – eller påverka – ett samhälles försvar och säkerhet. Du kommer att kunna studera hur dessa system utvecklas och används, och hur tekniska och sociala komponenter samverkar inom dessa system.

Huvudområdet är Systemvetenskap för försvar och säkerhet, ett tvärvetenskapligt ämne med ett sociotekniskt perspektiv som använder systemanalys som sin primära problemlösningsstrategi.

Programmet har få motsvarigheter i Europa och svarar mot efterfrågan på en delvis ny yrkeskategori av personer som stödjer kommunikationen mellan utvecklare och användare av system för försvar och säkerhet, och som har förmågan att studera komplexa problem och möjligheter ur ett systemperspektiv.

Möt våra studenter

Jag hittade masterprogrammet Innovation, försvar och säkerhet när jag letade efter skärningspunkten mellan olika kunskapsområden och ett sätt att vara "där ringarna möts".

– Hugo Hedén.
Läs hela intervjun med Hugo

Jag har viljan och drivkraften att bidra till samhället, att vara en länk mellan olika ”språk” och skilda sätt att lösa problem så att problem och lösningar kan hitta varandra.

– Filip Brolin.
Läs hela intervjun med Filip

Min tekniska bakgrund har fokuserat på hård- och mjukvara. Genom mina nuvarande studier har jag utvecklat en bredare syn på teknik och förstått vikten av att möta användarnas behov.

– Clarence Robild
Läs hela intervjun med Clarence

En unik akademisk miljö

Våra andra internationella masterprogram