Sök

Lär dig språket för att jobba internationellt

Vi har språkutbildningar för dig som vill lära dig ett nytt språk eller utveckla kunskaper du redan har. För dig som är på väg till tjänstgöring utomlands, arbetar i en internationell stab eller kommunicerar med internationella samarbetspartners.

Bygg upp dina språkkunskaper med oss för att förenkla ditt arbete och samarbete med andra.

Under hösten går våra språkutbildningar i franska, engelska, ryska, spanska, tyska och arabiska på distans med lektioner online. Distansutbildningen sker från vår läroplattform Canvas och grundar sig i lärarledda lektioner men även i att du själv bestämmer när du har tid att göra vissa uppgifter och förberedelser. Skulle du missa ett tillfälle finns möjlighet att självständigt arbeta med uppgifterna online och ta igen det som du eventuellt missat. Språkutbildningen anpassas efter dina specifika behov vad gäller muntligt, grammatiskt eller skriftligt fokus.

Militärt fackspråk och kulturell förståelse

Utbildningarna lägger stor vikt vid konversation. Men där andra språkutbildningar lär dig att handla frukt och beställa på restaurang, lär vi dig gradbeteckningar och militärt fackspråk.

Undervisningen är utformad för ett såväl militärt som civilt sammanhang, med anpassat studiematerial som tar upp militära uttryck och professionsrelaterade situationer. Språk är mycket mer än uttal och grammatik. Lika viktigt är att lära sig hur man tänker i andra kulturer. Förmågan att kommunicera med andra är nyckeln till att kunna fungera effektivt i en internationell miljö.

Genomförande, målgrupp och nivå

Undervisningstiden är förlagd till kontorstid på veckodagar. Om du är i behov av riktad inlärning (ex. utlandsmission) eller anpassat lektionsupplägg (ex. kvällskurser, utformning efter datum på övningar) mejlar du sprak@fhs.se i samband med din anmälan.

Våra kursdeltagare kommer från ett brett fält inom försvars- och säkerhetssektorn. Det ger dig goda möjligheter att nätverka med människor från andra delar inom samma bransch. Om du tidigare har studerat språket anger du det i din anmälan. Om detta är första gången du studerar språket eller det var länge sedan du använde språket kommer du att göra ett nivåtest online innan kursens start. Information om nivåtestet skickas ut till anmälda deltagare i slutet av augusti.

Kontakta sprak@fhs.se om du har några frågor.

Dela:
Hade du nytta av den här informationen?

Tack för din feedback!

Något gick fel, försök igen senare.